Vremea in Bucuresti
Joi
Temp: °C / max:
Temp. min: °C
Curs valutar
$ 4.15
4.74
£ 5.40
detalii suplimentare...
email
parola
Intrati in contul dvs. sau creati un cont business.

Baletul Teatrului Ermitaj Sankt Petersburg 11 Iunie 2012 - Sala Palatului, Bucuresti

Saint Petersburg Ballet – Hermitage a fost creat in 1990 de o familie de dansatori de balet profesionisti, iar dinastia este mai veche de 100 de ani. Directorul Artistic  al Teatrului, Alexander Bruskin, este un fost artist al trupei de balet Kirov, un coleg al lui Mikhail Baryshnikov, si un student al celebrului Alexander Pushkin, mentorul lui Rudolf Nureyev.

 

Saint Petersburg Ballet – Hermitage si-a trecut in palmares peste 50 de turnee la nivel mondial, care include: Japonia, Anglia, Irlanda, Spania, SUA, Franta, Olanda, Belgia, Germania, Finlanda, Malta si numeroase alte tari. Teatrul a participat si la 10 festivaluri internationale de balet.

 

Astazi, repertoriul teatrului “Baletul din Rusia” include piese celebre, precum: Lacul Lebedelor, Frumoasa adormita, Spargatorul de nuci, dar si Chopiniana, Don Quixote, Paquita si Gala Starurilor.

 

Trupa Baletului din Rusia, atat corpurile cat si soloistii, sunt cu totii absolventi ai faimoasei Academii Vaganova Ballet, cea mai veche scoala de balet din lume (fondata in 1738).

 

Saint Petersburg Ballet – Hermitage percepe ca misiune principala, pastrarea coregrafiilor Kirov (actual Mariinsky) in forma lor autentica.

 

Interpretarile Saint Petersburg Ballet – Hermitage au devenit o parte foarte importanta a vietii culturale din St Petersburg.  In acelasi timp, aceste interpretari au incantat publicul din intreaga lume.

 

Un repertoriu clasic le permite soloistilor invitati de la Teatrele Mariinsky si Bolshoi sa interpreteze alaturi de trupa.

 

Anii de aur ai St Petersburg Ballet.

 

Spectacole de Gala

 

De mai bine de 15 ani, St Petersburg Ballet – Hermitage a pus in scena cu success Concerte de Gala. Spectacolele de Gala constau in momente din cele mai celebre scene de balet din toata istoria baletului. In unele interpretari, publicul are sansa aproape unica  de a vedea trasaturile principale ale celor mai faimoase balete clasice effectuate de cei mai buni dansatori rusi.

 

Teatrul a fost laudat in aproape toate continentele pentru productia baletului clasic in coregrafia originala. Chiar daca programul de turnee al Teatrului este stability pentru multe luni sau chiar ani in avans, compania incearca mereu sa gaseasca locuri noi pentru spectacole.

 

Datorita turneelor extensive si a profesionalismului dansatorilor si conducerii teatrului, turneele sunt foarte bine organizate  si echipate cu cele mai bune costume si aranjamente pentru scena. Compania ofera evenimente sold-out oriunde ar ajunge, cu cei mai buni dansatori pe care Rusia ii poate oferi.

 

De la cel mai nou fan al baletului pana la cel mai indarjit “baletoman”, Concertul de Gala “Anii de Aur ai St. Petersburg” ofera cel mai interesant spectacol de balet din lume.

cinema

filme, concurs, program, premiere

Spectacole

teatru, opera, opereta, ateneu

sport

fotbal, handbal, basketball, ciclism

Cluburi

petreceri, dj, shots, seri tematice