Vremea in Bucuresti
Marti
Temp: °C / max:
Temp. min: °C
Curs valutar
$ 4.15
4.74
£ 5.40
detalii suplimentare...
email
parola
Intrati in contul dvs. sau creati un cont business.

CONCERT EXTRAORDINAR la Filarmonica GEORGE ENESCU

Filarmonica "George Enescu" anunţă joi, 20 septembrie, un concert extraordinar înaintea turneului ce se va desfăşura în perioada 22 – 25 septembrie 2012 în Germania.

Concert simfonic Joi, 20 Septembrie 2012, 19:00 - 21:00, Sala mare
Concert In Memoriam Mihaela Ursuleasa
Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu"
Dirijor: HORIA ANDREESCU
Solistă: MAGDALENA MÜLLERPERTH

Program:
George Enescu
Rapsodia română nr. 2

Robert Schumann
Concertul în la minor pentru pian şi orchestră

Anton Bruckner
Simfonia nr. 6, în la major

Pianista germana Magdalena Mullerperth (n. 1992) este considerata de presa germană o artistă care face parte deja dintre maestrii generaţiei sale. A început să studieze pianul la 5 ani . Şi-a continuat apoi studiile intr-un program pre-universitar la Conservatorul din Karlsruhe. Incepand din 2007 a studiat in SUA cu prof. Alexander Braginsky în Minnesota şi prof. Jerome Rose la New York. Între timp a participat la numeroase competiţii naţionale si internaţionale, la care a obtinut peste 35 de premii. Activitatea sa concertistică este marcată de concertele sustinute în SUA, în anul 2008, cu Orchestra din Minnesota avand la pupitru pe Marc Russel Smith, dar si de cele sustinute mai tarziu cu Filarmonica din Stuttgart dirijată de Simon Guadenz.
Înca din 2006 presa germană scria despre talentata pianistă: “Ar trebui sa ţinem minte acest nume... o pianistă excepţionala în lumea contemporană a muzicii”, iar în 2010 revista germana de specialitate “Piano News” afirma: "…un debut extraordinar, va fi pasionant să urmărim cariera acestei tinere pianiste"

Acest concert face parte din programul turneului pe care Orchestra simfonică a Filarmonicii “George Enescu" îl va efectuata în perioada 22-25 septembrie a.c. în Germania

Biroul de presă

 

cinema

filme, concurs, program, premiere

Spectacole

teatru, opera, opereta, ateneu

sport

fotbal, handbal, basketball, ciclism

Cluburi

petreceri, dj, shots, seri tematice